Når man skal vælge en ketcher, er det vigtigt med en objektiv analyse af sit spil, men det er også vigtigt, at man tager højde for ambitioner, vaner og andre behov. Har man f.eks. tendens til tennisalbue, er det en god idé at gå efter en skånsom ketcher for armen. De forskellige ketcher producenter har forskellige metoder at indikere hvilken type spiller, de forskellige ketchere henvender sig til. Fælles for de metoder, er, at de alle indikerer, hvor meget power man får foræret fra ketcheren, og hvor meget det selv er nødvendigt at tilføre.

Vi har på vores hjemmeside valgt at lave tre kategorier af ketchere; motions-orienterede ketchere, ketchere til den øvede og turneringsorienterede ketchere.

 

Motionist

Motionist ketchere er til den spiller, som har et kort sving, og ikke selv tilfører så meget power til sit slag. Disse ketchere er også gode til spillere med tennisalbue eller andet behov for skånsomhed. Så skal man gå efter en ketcher med et højt power-level. Ud over at have et højt power-level, er disse ketchere karakteriseret ved, at de har et større ketcherhoved, stort sweet spot, bredere ramme, og de er som regel heller ikke så tunge. Ketcherne i denne kategori har en vægt fra 225g til ca. 270g. Motionist ketcheren er til den spiller som er nybegynder, selvlært, eller til den spiller, som ønsker høj komfort.

 

Den øvede

Den øvede spiller har oftest et længere, hårdere og mere præcist sving. Med længere sving kan man selv tilføre mere power til sit slag, og har brug for en ketcher med mindre power. Ketcherne i denne kategori har et medium størrelse sweet spot, et mindre hoved, smallere ramme og er lidt tungere end ketcherne i kategorien ”Motionist”. Ketcherne har en vægt på ca. 250 g til ca. 300 g. Spillere der går efter ketchere i denne kategori har udviklet sit spil, og derved har brug for en ketcher med mindre power, eller spillere der tidligere har spillet på turneringsplan, men nu ønsker en lidt mere skånsom ketcher.

 

Turneringsketchere

I denne kategori finder man de tungeste ketchere, med oftest den smalleste ramme og det mindste hoved. Med denne type ketcher får man ikke meget power foræret af sin ketcher, man skal selv tilføre det med et langt, og hårdt sving. Disse ketchere har også et lille sweet spot, så det er nødvendigt at ramme bolden præcist hver gang. Ketcherne har en vægt fra 280 g til 340 g. Typen af spiller, der vælger disse ketchere, er typisk turneringsspillere. Det er i denne kategori, at man finder de fleste af de ketchere, spillerne på WTA- og ATP-touren spiller med.

Dette er en karakterisering af de forskellige kategorier. Der er dog undtagelser for, hvilken type spillere der vælger hvilke ketchere. Wilsons ketcher n3 er f.eks. en ketcher man traditionelt ville putte i kategorien ”Motionist” eller ”Den øvede”. Serena Williams har imidlertid spillet med denne ketcher i sin professionelle karriere. Derfor er det vigtigt, at man dels kigger på hvordan man er som spiller, hvad man trives med og hvad man ønsker fra en ketcher, om det så er en let ketcher med meget power, eller om det er en tung ketcher med meget moment.

Med disse overvejelser kan man ikke gå helt galt i sit ketchervalg, så kan hver enkel spiller få en ketcher, der vil give rigtigt meget glæde, i mange år!